Systémová technika

Systémová technika

 

Pod pojmem systémová technika si představme ostatní nezbytnou techniku, která je potřeba pro správné vybudování topného systému jako celku. Jedná se především o strojní vybavení kotelny včetně primárních okruhů zapojení zdroje, rozvody topné vody jako sekundárního okruhu, odkouření atd.

Klasické radiátoryRadiátoryRadiátory

Topná tělesa – Jedná se o směnou plochu, která předává teplo do místnosti, tj. radiátor. Na trhu je mnoho výrobců v různých cenových kategoriích, designech a tvarech. Proto výběr necháváme na našem zákazníkovi. Mezi naše hlavní dodavatele topných těles patří například JAGA, KERMI, RADIK, HC-TERM, popř. VIESSMANN.

Příslušenství rozvodů teplé vody Rozvaděč topných okruhů

Rozvody teplé vody – Jde především o přívodní potrubí k radiátorům či rozvody podlahového topení. Přívodní potrubí nebo podlahové topení může být z mědi či plastu, popřípadě kombinace různých kvalitních materiálů. Základem každého podlahového topení je vrstva z kvalitního izolačního a odrážecího materiálu. Mezi naše prověřené dodavatele patří společnost VIEGA či VIESSMANN.

Strojní vybavení kotelny – Pro sestrojení strojovny vlastní kotelny jsou zapotřebí především spojovací materiály jako měď, ocel atd. Dále je zapotřebí kvalitních čerpadel, mixů, čidel apod. Doporučujeme námi používané komponenty značek GRUNFOS, WILO, VIESSMANN.

Solar DiviconMix a ventilExpanzní nádobaKomín

Odkouření spalin – Kvalitní odkouření spalin kotlů je neméně důležité. Odkouření se volí na základě nainstalovaného zdroje vytápění. V případě kondenzačních kotlů se používají kvalitní plastové kouřovody, v ostatních případech využíváme kouřovody z ušlechtilé nerezavějící oceli. Mezi naše dodavatele této techniky patří ROKA Ráža a RIKOM Gas.

Jímka primárního okruhu s rozdělovačemSonda vrtu

Primární okruhy tepelných čerpadel – Pro tepelná čerpadla systému země-voda je nutností použití kvalitních okruhů, jelikož ty se pak budou nacházet hluboko v zemi a jejich následné opravy a udržování jsou značně nákladné. Z tohoto důvodu je naším dodavatel v oblasti primárních okruhů tepelných čerpadel společnost GEROtop.