O nás

Společnost STEP-MONT s.r.o. vznikla v roce 1997. Zakladateli společnosti jsou pan Miloslav Smutný a Miroslav Štěpánek, kteří jsou i jednateli. Obrat se pohybuje mezi 10 až 15 miliony Kč ročně a za dobu své působnosti úspěšně realizovala přes 500 větších či menších zakázek pro naše spokojené zákazníky.

Odborná způsobilost společnosti není dána jen třináctiletou praxí v podmínkách českého trhu, ale sahá dále do historie. Zakladatelé společnosti se od začátku své pracovní kariéry zabývali tepelnou technikou a regulací. Ve svých začátcích se především věnovali montážní činnosti, následně pak činnosti projekční a realizační. Pro příklad, oba jednatelé byli u zrodu tepelného a regulačního systému Hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou nebo Hotelu Gomel v Českých Budějovicích.

Společnost se za dobu své existence vyprofilovala v předního dodavatele montáží topných systémů ve svém okolí, které spojují ekologický a ekonomický charakter provozu. Svědčí o tom realizované zakázky sestavené na míru požadavkům našich zákazníků. Výkonově realizační záběr společnosti je v rozsahu od 1,5 kW do 20 MW tepla. Firma STEP-MONT s.r.o. realizuje kompletní dodávky na klíč, montáž a následný servis v oblasti tepelných čerpadel, solárních systémů, kotlů na plyn, elektřinu, topný olej, dřevo, krbů, krbových vložek včetně kompletního topného systému budov a především důsledné regulace. Nedílnou součástí činnosti společnosti jsou kompaktní centrály pro nízkoenergetické domy, systémy ohřevu bazénů, fotovoltaické solární systémy, větrací systémy a v neposlední řadě výměníky tepla a výměníkové stanice.

Filozofií společností je zodpovědnost za životní prostředí, snaha o dokonalost a nejvyšší efektivnost individuálně navrhovaných a realizovaných řešení. To znamená taková řešení, která v maximální míře přispívají ke zlepšení životního prostředí a zároveň znamenají garantovanou úsporu provozních prostředků na odběr a využití energie našich zákazníků v dlouhodobém kontextu. Pro plnění této filozofie se společnost stala jedním z nejvýznamnějších obchodních partnerů celosvětově známé společnosti Viessmann spol. s r.o. v České republice. Tímto partnerstvím a dlouhodobou historií v oboru jsme schopni nabídnout našim zákazníkům mimořádný užitek s přidanou hodnotou známé a prověřené značky.