Tepelná čerpadla

ZeměZelená od nás

 




Pokud nechceme být závislí na oleji a plynu, můžete díky tepelným čerpadlům využívat tepla z přírody. Tepelné čerpadlo využívá neplacený potenciál tepla z přírody ve Vašem okolí buďto ze země, ze vzduchu nebo z vody. Tepelná čerpadla systému země-voda využívají latentní teplo skryté v zemi formou plošných kolektorů či hlubokých vrtů. Vzduch-voda využívá teploty okolního, popř. interiérového vzduchu k získání energie pro vytápění a ohřev teplé vody. Pro tepelné čerpadlo systému voda-voda je zapotřebí studny s dostatečným průtokem vody, ze které se získává energetický potenciál. Instalace tepelného čerpadla může být provedena uvnitř budovy či venku. Tepelná čerpadla jsou v našich klimatických podmínkách plnohodnotným a komfortním topným systémem pro ohřev vody, tak i topení s topným faktorem COP od 3,8 až 5.

Tepelná čerpadla

Tento zdroj tepla z přírody se stává v dnešní době velice populární a ekologickou formou vytápění. Široká nabídka produktů nabízí tepelné čeradlo pro každou potřebu dle Vašich představ, Vaší potřeby tepla a Vašich stavebních a geologických okolností. Užitečnou předností tepelných čerpadel je možnost chlazení v letním období.

 

Vitocal země-voda

Vitocal vzduch-voda

Vitocal – Tato řada tepelných čerpadel poskytuje řešení pro každého. Tepelná čerpadla lze instalovat uvnitř či v okolí  budovy jako kompaktní interiérové věže s integrovaným zásobníkem vody či s připojením solárního systému a plynulou regulací výkonů od 1,5 do 106,8 kW. S kompresorem Compliant Scroll se dosahuje výstupní teploty až do 65 °C.

 

 

 

NC-boxAC-box

 

NC/AC Box – Tepelné čerpadlo skýtá možnost připojení boxu pro přirozené pasivní chlazení či aktivní chlazení budovy. Pasivní chlazení v letních měsících využívá stabilnější teploty země pro ochlazování, aktivní chlazení je řešeno připojením ventilátorového konvektoru.