Kotle na dřevo

DřevoZelená od nás

Pokud hledáte alternativu k fosilním palivům, můžete se rozhodnout pro kotel na dřevo či dřevní peletky, popřípadě krb či krbovou vložku. Dřevo hoří jako dorůstající surovina prakticky bez vzniku kysličníku uhličitého. Při rostoucích cenách za energii je dřevo zajímavou alternativou k oleji i k plynu. V případě Vašich dobrých možnostech pro skladování a dostupnost dřeva se jedná o plnohodnotný zdroj výroby tepla a teplé užitkové vody.

Kotle na dřevní paliva

Jedná se o takzvané zplyňující kotle na spalování kusového dřeva nebo dřevěných peletek. Velké nakládací plochy, popř. zásobník peletek zaručuje dlouhou dobu hoření a tím delší intervaly pro plnění. Díky nedostatku kyslíku se v plnícím prostoru dřevo pouze rozžhaví. Vzniklý dřevní plyn se nasává spalinovým ventilátorem do spalovací komory a zde se při vysoké teplotě spaluje díky přívodu sekundárního vzduchu.

Vitolingno na kusové dřevo

Vitoligno – Zplyňovací kotel na kusové dřevo či peletky s možností připojení peletkového zásobníku a přivaděče s jmenovitými výkony od 4 do 40 kW.

Pyromat

Pyromat - Kotel na kusové dřevo popř. kotel na dřevo i na provoz s peletkami nebo štěpkami s jmenovitým tepelným výkonem 35 až 170 kW.

Krbová kamna a krbové vložky

Krbové vložky či krbová kamna jsou moderním interiérovým doplňkem tam, kde je to vhodné. Takto pojatý interiérový doplněk lze však využít daleko efektivněji. Lze ho napojit jako podporu pro výrobu teplé užitkové vody i topné vody, popř. jako zdroj s rozvody horkého vzduchu do jednotlivých místností.

Krbová kamnaKrbová vložka

Krbová kamna, krbové vložky – Dnes existuje široký výběr různých krbových kamen či krbových vložek s různými funkcemi a designem. Proto necháváme výběr na konečném zákazníkovi. Zajistíme dodávku, montáž a napojení téměř jakéhokoliv druhu krbu či vložky za výhodné ceny. Doporučujeme například následující výrobce: ABX, Kago, Romotop.