Solární systémy

SlunceZelená od nás
Jedná se o doplňkový zdroj energie, který ušetří až 35% celkových ročních provozních nákladů na přípravu pitné vody i vytápění. Slunce dodává energii po celý rok zdarma až k Vám domů. V letních měsících může solární zařízení kompenzovat výrobu celé spotřeby teplé užitkové vody, v ostatních měsících dokáže podpořit samotné topení.  Tímto chráníme omezené fosilní zdroje, pomáháme životnímu prostředí a snižujme Vaše náklady na topení. Ze slunce také dokážeme vyrobit i elektrickou energii.

Sluneční kolektory

Solární kolektory jsou perfektním doplněním Vašeho topného systému a výrazně napomáhají chránit zásoby a spotřebu paliva. Tento zdroj je vhodný pro kombinaci s jakýmkoliv druhem hlavního zdroje tepla a užitkové teplé vody, ať už je to nová kondenzační technika, topný systém na dřevo či tepelné čerpadlo.

Vitosol

 

Vitosol – Jedná se o vysoce účinné ploché či trubicové kolektory pro využívání sluneční energie s přímým průtokem či výměnou energie na principu Heatpipe s možností ochrany proti přehřátí.

 

 

Fotovoltaické systémy

Stejně jako sluneční kolektory využívají fotovoltaické systémy energii slunečního záření. Liší se však jak technicky, tak ve způsobu projektování a provozu. Ve fotovoltaickém modulu vzniká elektrická energie, a tak se z každého majitele domu stává výrobce elektrického proudu.

Vitovolt

 

 

Vitovolt – Fotovoltaický systém pro výrobu elektrické energie pomocí Slunce.